Díjmentessé váltak a városokat elkerülő autópálya-szakaszok Szlovákiában

Korcsmáros Gábor   ·   2024.08.04. 15:00
SITA

Augusztus 1-jétől az egynapos autópályamatrica is megvásárolható északi szomszédunknál. 

A szlovák Közlekedési Minisztérium rendelete alapján díjmentessé válnak a nagyobb városokat elkerülő autópálya-szakaszok 2024. augusztus 1-jétől. Ezzel a döntéssel körülbelül kétszáz kilométer hosszú autósztráda szakasz lesz ingyenesen használható az autósok és motorosok számára.

Díjmentes lesz a Pozsonyt, Nyitrát, Kassát, Eperjest, Poprádot, Zsolnát és Csácát elkerülő autópálya-szakaszok. Továbbá ugyanettől a dátumtól kezdődően már elérhető lesz az egynapos autópálya-matrica is, ami az alkalmi utazóknak és az országon csak átutazóknak kedvez. Az egynapos matrica naptári napra vásárolható, nem huszonnégy órás érvényességgel. Az ára 5,40 euró.

Ugyanakkor a félreértések elkerülése végett megszüntetik az éves matricát (érvényessége tárgyév január 1-jétől következő év január 31-éig tart), és csak a 365 napos változatot hagyják meg. Ennek a lépésnek köszönhetően mindenki szabadon választhatja meg az egy évig érvényes matricája kezdeti időpontját.  

Nyitókép: SITA

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Harminc új Vectront bérelne a ZSSK

Korcsmáros Gábor   ·   2024.09.11. 12:00

A szerződés betűje szerint előbb tizenöt mozdonyt bérelnének, amit később megvásárolhatnak, további tizenöt nagyvas bérlése pedig opció. A Gorillákat meg küldik nyugdíjba...

Vasút Nagyvasút

Elhalasztja az ERTMS bevezetését Norvégia

iho/vasút   ·   2024.09.10. 09:00

A norvég infrastruktúra-kezelő Bane Nor a globális ellátási lánc válsága miatt nem tudja beszerezni az egységes európai vasúti forgalomirányítási rendszer megfelelő megvalósításához szükséges eszközöket.