Dolgoznak az RA3-as motorvonatok

iho/vasút   ·   2019.11.14. 15:00
tmh_ra3_0

A Transzmasholding-leány vállalat idén nyáron, a scserbinkai vasúti szakmai kiállításon mutatta be az RA3-as dízelmotorvonatot. A járművekből a Szahalini és a Brjanszki régió is rendelt, az első szerelvények már mindkét térségben szállítják az utasokat.

Két oroszországi régióban is szállják már az utasokat az RA3-asok (kép forrása: Metrovagonmas)

A korszerű járművek két- és háromrészes kivitelben is rendelhetők, így a kapacitási igényeknek megfelelően lehet szervezni a forgalmat a nem villamosított városi, elővárosi, vagy regionális vasútvonalakon. A motorvonatok magas- és alacsony peronoknál egyaránt használhatóak.

Az előd RA2-eshez képest a típus több ülőhelyet kínál: a kétrészes százharminchármat, a háromrészes pedig kétszázhuszonkilencet. A járművekbe megerősített passzív ütközésvédelmi rendszert építettek be. Legnagyobb üzemi sebességük már százhúsz kilométer per óra, tervezett élettartamuk negyven év. Az utastér is megújult: esztétikusabbá vált, valamint megfelel a legfrissebb tűz- és egészségvédelmi előírásoknak is.

A típus teljesítette az Eurázsiai Gazdasági Közösség vasúti közlekedésbiztonsági és személyszállítási előírásait, így idén júliusban meg is kapta a közlekedési engedélyt.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek