Drezda-Budapest járat indul októberben

iho/repülés   ·   2012.09.07. 14:00
OLTExpress_Fokker100_cim

Megkezdte a jegyek árusítását új budapesti járatára az OLT Express német légitársaság. Az OLT október 16-tólkedden, csütörtökön és vasárnap közlekedik Drezda és Budapest között Fokker 100-as típusú repülőgépével – adja hírül a Budapest Airport.

A brémai központú regionális légitársaság összesen 15 gépes flottával rendelkezik, amely az idén a Contact Air-től átvett Fokker 100-asokkal bővült. Az OLT Express további típusai a SAAB 340-es és a Saab 2000-es.

Az OLT Express németországi belföldi útvonalai mellett Ausztriába, Dániába, Svájcba, Franciaországba, Olaszországba és Nagy-Britanniába repül. A Drezda-Budapest járatok kedden és csütörtökön 16.05-kor érkeznek és 16.35-kor indulnak vissza, míg a vasárnapi járat 12.35-kor érkezik Drezdából és 13.05-kor indul vissza. Ezzel egy több évtizeddel ezelőtt sikeresen üzemeltetett járat éled újjá, hiszen az NDK létezése idején mind az Interflug, mind a Malév repült Budapest és Drezda között.

Kam Jandu, s Budapest Airport légiközlekedési igazgatója a járatindítás kapcsán hangsúlyozta: „Az új járat is bizonyítja, hogy Budapest továbbra is vonzó célpont mind az üzleti utazók, mind a turisták számára kelet-német Szászország tartományból. Szeretném egyúttal külön is kiemelni azt a kiváló munkát, amit az OLT Express és a Budapest Airport szakemberei kifejtettek az új járat terveinek megvalósítása érdekében. Biztos vagyok abban, hogy az OLT Express új járatát gyorsan megkedvelik az utazók.”

Az egykori Interflug egykori Il-18-asai sűrűn jártak a két város között

Mint arról az iho/repülés is beszámolt, nemrég felszámolásra került a lengyel OLT Express, viszont a holland tulajdonban lévő, hasonló nevű német fapados felvásárolta a korábban Lufthansa-érdekeltségű Contact Airt és gépeit, így kerültek birtokába azok a Fokkerek, amelyekkel a budapesti járatot is repüli majd a cég.

Kapcsolódó hírek