Drótszamárcascóval népszerűsítik a kerékpározást

iho/zöldút   ·   2012.07.23. 13:30
bringacascokicsi

Idén tavasszal a budapesti felnőttek közül egyre többen használták a kerékpárt közlekedési céllal, mint egy évvel korábban. A kerékpár fokozódó népszerűsége miatt új biztosítás áll a kerekesek  rendelkezésre, amely a bicikli ellopása és elemi kár esetén enyhíti a veszteségeket.

Az utakon is szemmel látható a kerékpározás népszerűségének növekedése, és a divathullámot egyre többen nagy értékű kerékpárokon lovagolják meg. Elsősorban számukra kínál megoldást az aegondirekt.hu által júliusban piacra dobott kerékpár biztosítás, ami lopás és elemi kár esetén enyhíti az anyagi veszteségeket, ám a kiegészítő balesetbiztosítás a személyi sérülésekre is fedezetet nyújt. A kerékpárosok július 23-tól köthetik meg az új biztosítást – közölte az ihóval az Aegon.

Idén ezres nagyságrendben számítanak szerződéskötésre<br />(fotó: Arnold Balázs)

A biztosítótársaság tájékoztatása szerint az új biztosítás 50, 150 és 250 ezer forint értékben vállal fedezetet 4200 és 12 600 forint közötti éves díj befizetése ellenében. Ha a szerződő biciklije például 500 ezer forint értékű, akkor is érdemes megkötni a biztosítást, mert a prémiumcsomag választása esetén az ellopott, vagy megsemmisült gép értékének legalább fele megtérül. A gépjármű cascóval ellentétben azonban a szerződő ügyfelet nem terheli önrész.

A biztosítás megkötéséhez nem kell bemutatni a kerékpárt, ám a biztosító meghatározza, hogy a szabadban tárolt biciklit milyen védelmi eszközökkel kell mozdíthatatlanná tenni.

Marosvölgyi Péter, az aegondirekt.hu szakmai igazgatója elmondta, hogy nagy várakozással tekintenek a kerékpár biztosítás fogadtatása elé. Véleménye szerint a termék régóta meglévő piaci űrt tölt be, ezért a biztosító még idén ezres nagyságrendben számít szerződéskötésre. Az igazgató hozzátette: bízik benne, hogy termékükkel hozzá tudnak járulni a kerékpár, e környezetbarát közlekedési eszköz további népszerűsítéséhez.

Az igazgató kiemelte, hogy a költségek alacsonyan tartása érdekében és a várható érdeklődők vásárlási szokásaira tekintettel az egy évre szóló biztosítási szerződést csak online, elektronikus módon lehet megkötni.

Kapcsolódó hírek