Dugulás okozta a metróbeázást

iho/vasút   ·   2012.06.26. 12:58

A Kossuth téri metróállomás fölött lévő épület esőelvezető rendszerében – amely érinti a metróállomást – keletkezett dugulás, ez okozta a hétfői beázást áll a BKV Indexnek küldött válaszában. A BKV szerint ilyen dugulás sajnos bárhol előfordulhat, bár rendszeresen ellenőrzik az esővíz elvezető rendszereket, és megpróbálják megelőzni az ilyen helyzeteket.

A BKV hétfőn 16.22-kor zárta le a Kossuth téri metrómegálló Duna felőli bejáratát, mert a mennyezeti világítótestből víz csöpögött a padlóra. A műszaki hibaelhárítás ideje alatt a bejárat lezárva maradt. Üzemkezdetre elhárult a probléma.

Mint arról hétfőn beszámoltunk: a 2-es metró Kossuth téri megállójánál a plafonon lévő, működő, áram alatt lévő lámpatestekből ömlött az esővíz a padlóra és közvetlenül a jegykezelő gépekre; csinos műanyag vödrök fogták fel a mini vízeséseket.

A helyszínen készült videónkon látszik, hogy a lámpatesteken keresztül folyik be a víz a megállóba. Az utasok tanácstalanul tocsognak (kivéve egy gumicsizmás lányt), a BKV munkatársai megpróbálják felfogni és eltüntetni az özönvizet. Sikertelenül.

A 2-es metró Kossuth Lajos téri megállóját 2004-ben újították fel.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.