Dunakeszi: megjött az engedély! Június közepéig...

iho/repülés   ·   2012.04.25. 11:30
cimkep

„Ebben a pillanatban tettem le a telefont. A vonal túlsó végén Benedek János arról értesített, hogy kezében van az aláírt repülőtéri engedélyünk. Fel lehet szállni. Jó repülést mindenkinek, és köszönöm az eddig tanúsított megértő türelmeteket!” – Ezekkel a szavakkal adta tudtára Nagy László, a pilótaiskola vezetője körlevelében a klub tagjainak, hogy hosszas várakozás után, a dunakeszi önkormányzat hozzájárulása alapján, a hatóság is kibocsátotta a szükséges papírt ahhoz, hogy Magyarország egyik legfontosabb sportrepülőterén ismét beinduljon az élet.

Ugyanakkor az önkormányzati hozzájáruláshoz hasonlóan a hatóság engedélye is ideiglenes jellegű, csak június 15-ig hatályos.

(fotók: Vörös Attila, Kadocsa Gyula)

Mint arról többször beszámoltunk, a tavalyi két kényszerű leállás után a repülőklub vezetői abban reménykedtek, hogy idén simán beindul a szezon, azonban először Dunakeszi polgármestere nem adta meg a hozzájárulást a reptér használatához, néhány, a klub elnöke szerint dokumentumokkal alá nem támasztott szabálysértésre hivatkozva, ugyanakkor Dunakeszi önkormányzata a repülőklubot tette felelőssé azért, hogy akiknek nincs érvényes szerződésük a testülettel, ne repülhessenek. A városvezetés végül mégis megadta a hozzájárulást, amihez azonban mindeddig a hatóság papírja hiányzott.

Benedek János klubelnök korábban az iho/repülésnek nyilatkozva arról beszélt, hogy a klub helyzete továbbra is bizonytalan, az önkormányzati hozzájárulás próbaidőre szól, a kiszolgáltatott sportrepülők akár el is költöznének Dunakesziről, ha az önkormányzat máshol gondoskodik a repüléshez szükséges infrastruktúráról.

Kapcsolódó hírek