Egy újabb gyönyörű óriás

iho/repülés   ·   2012.06.26. 08:51
A380_MAS_special_livery_cim

Egy újabb óriás: az Airbus a Thai Airways számára Hamburgban festett  A380-asa után nyilvánosságra hozta a Malaysia Airlines ünnepi külsővel repülő első Szuperjumbójának fotóit. Ez a gép jövő héten áll szolgálatba a Kuala Lumpur–London útvonalon, és azután kapta meg különleges színeit, miután már túlesett az átadás előtti utolsó simításokon is.

(fotók: Airbus)

Korábban a gépről megjelent egy fantáziakép, amelyen már ez a festés szerepelt:

Majd néhány héttel ezelőtt a félkész, nagyrészt hófehér madárról hozott nyilvánosságra fotókat a gyártó:

Végül tegnap Toulouse-ban kigördült a gép a festőhangárból a végleges külsővel. Egy biztos: ezt a gépet spotterek hada fogja üldözni Londonban és Kuala Lumpurban, hogy a megszállott rajongók elkészítsék a saját képeiket róla.

Annak a korábbi hírnek a kapcsán, hogy az Airbus a 380-as törzsének meghosszabbítását tervezi, sokan ismét felvetették, hogy bizony az óriásgép arányai nem a legtökéletesebbek, a 380-as kicsit tömzsinek tűnik a kétemeletes, nagy keresztmetszetű, a fesztávolsághoz képest rövid törzzsel. A Malaysia ünnepi festése viszont arra jó példa, hogy ezen optikai eszközökkel is lehet javítani, anélkül, hogy magát a gépet tenné a gyártó karcsúbbá.

A Malaysian és a Thai a nyolcadik és kilencedik vásárlója az óriásgépnek. A tervek szerint jövőre állítja forgalomba első 380-asát a Qatar Airways és a British Airways, az év második felében már nyilván láthatjuk majd a számukra elkészült példányokat is, és mindenki kíváncsian várja, vajon hogyan festenek majd azok a gépek azoknak a légitársaságoknak az arculatával.

A Qatar 380-asának fantáziaképét már láthattuk: ez a festés teljességgel a társaság hagyományos arculatát tükrözi, bár ki tudja, hátha ennél a gépnél is előállnak valami érdekesebb formával. Érdekes, mennyire erősen hangsúlyozza a szárnyvég kialakítását a színezés.

Kapcsolódó hírek