Egyeztetés után új menetrend

iho   ·   2013.10.28. 15:30
00

Rendszeres, szűnni nem akaró panaszáradat lepte el a MÁV-ot a 70-es vonalon zajló felújítások miatt. Az eredetileg tervezett rendszer (személyvonatok Gödig, pótlóbuszok Kisvácig) többször összeomlott, és szinte naponta fordultak elő újabb és újabb tetemes késések előre nem látott biztosítóberendezési hiba, felsővezeték-szakadás miatt. A vasúttársaság szakértői egy október 11-i közlemény szerint azonnal megkezdték egy, a jelenleginél utasbarátabb menetrend megalkotását, az új rendszer november 4-étől, hétfőtől lép életbe.

A tetemes késések egyik oka a gyors szerelvényforduló volt – állítják a vasút illetékesei. Az eddigi zónázó-helyi rendszer változatlan marad, ám a menetrendekbe több tartalékidőt tesznek. Hogy a szerelvényfordulókat így is tartani lehessen, jó pár vonat az eredeti menetrendhez képest korábban indul, a szobi személyvonatok menetideje 8-10, a gödieké 1-3 perc tartalékidővel növekszik. A Szobról 7.18-kor induló, 2117-es számú személyvonat utasait Vác és Göd között vonatpótló buszok szállítják majd. Ezt az egy vonatot nem sikerült menetrendbe illeszteni.

A vágányzári közlekedés térképe<br>(forrás: MÁV-Start)

A felújítás egyik szűk keresztmetszetét jelentő egyvágányú közlekedés a tervek szerint még november 23-áig tart, utána vélhetően kiszámíthatóbb lesz a 70-es vonal közlekedése.

A november 4-étől érvényes menetrendeket (PDF formátumban) az alábbi linkeken olvashatjuk:
Vágányzári információ: Budapest–Szob
Vágányzári információ: Budapest–Vácrátót–Vác-Alsóváros
A vágányzári menetrend összefoglaló füzete

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek