Egyiptomi baleset – telefon a külügyben, biztosítások

iho/közút   ·   2011.11.07. 09:37

Háromnegyed kilenc óta él a Külügyminisztérium 458-1247-es és a 458-1276-os számú budapesti vezetékes vonala, amelyeken hozzátartozók érdeklődhetnek a sérültek állapotáról, illetve arról, hogy feltételezett hozzátartozójuk van-e az azonosított halálos áldozatok között – mondta Kveck Péter. A kairói nagykövetség továbbra is az érdeklődök rendelkezésére áll – tette hozzá.

A 29 sérült között négy nagyon súlyos állapotú van – egy férfi és három gyerek –, őket szállították a kairói katonai kórházba. Több órába telt, amíg annyira tudták stabilizálni az állapotukat, hogy hozzáláthassanak a megműtésükhöz. Az egyiptomi egészségügyi miniszter – aki maga is orvos – személyesen felügyeli az ellátásukat. Gondoskodott arról, hogy az ország legkiválóbb specialistái végezzék el az operációkat a kairói kórházban – mondta Kveck Péter.

Azon 25 magyar sérült között is vannak súlyos állapotúak, akiket a hurghadai kórházban látnak el. Többeknek nyílt törése, többszörös törése van. Azonban mindegyikük képes kommunikálni. Két embert az intenzív osztályon ápolnak. A halálos áldozatok azonosítása még nem fejeződött be.

A busz még mindig a baleset helyszínén van <br>fotó: MTI

A legfrissebb információk szerint a balesetet gyorshajtás vagy műszaki hiba, vagy a kettő együtt okozta. Az a korábbi információ, hogy a busz összeütközött egy teherautóval, nem helytálló – közölte a nagykövet.

A Best Reisen egyeztetést folytat arról, hogy az egyiptomi hurghadai balesetben érintettek közül kinek, melyik társaságnál van megkötve az utasbiztosítása – közölte Zám Tibor irodavezető.

Zám Tibor elmondta: egy-két utasról még mindig nem tudják, hol kötött biztosítást, de az orvosi ellátást ők is mindenképpen megkapják.

Eddig két biztosítótársaságról tudni – EUB  Európai Utazási Biztosító és a QBE Atlasz Biztosító –, hogy érintett az ügyben, de más társaságnál is lehet még megkötött biztosítás. A biztosítók most azon vannak, hogy az orvosi jelentés szerint kritikus helyzetben lévő sérültek hozzátartozóit utolérjék, az utazási iroda pedig segíteni tud a hozzátartozók soron kívüli kiutaztatásában, akár a mai napon is – tette hozzá Zám Tibor.

Az irodavezető elmondta: a Best Reisen a charter járatot és a különböző szolgáltatásokat értékesítette. Lehetett náluk is biztosítást kötni, de a többség nem náluk kötött biztosítást.

Vasárnap este szenvedett közúti balesetet egy magyar turistákat szállító busz Hurghadában, az eddigi közlések szerint a balesetnek 11 halálos áldozata és 29 sérültje van.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.