Egyirányúsították a budai alsó rakpartot

iho/közút   ·   2012.07.18. 09:36

Várhatóan július 30-ig tartanak a gázvezeték-építés miatti forgalomkorlátozások a budai alsó rakparton. Az I. kerületi Sztehlo Gábor és Friedrich Born rakpartokon a Halász utca és a Döbrentei tér között kell további forgalomkorlátozásokra számítani – közölte az ihóval Budapesti Közlekedési Központ.

Az alsó rakpartot a Halász utca és a Rákóczi híd között déli irányban egyirányúsították, és korlátozták a sebességet. Az észak felé tartó forgalom ebben az időszakban a felső rakparton kerülheti el a lezárt területet. A Halász utcai lehajtó északi ágában az északi irányba tartó gépjárművek számára a lehajtást az alsó rakparton ideiglenesen létesített jelzőlámpa segíti.

Ugyancsak július 18. és 30. között az alsó rakparti lehajtókat északi irányban lezárják a Neumann János utca (Rákóczi hídi északi oldala), illetve az Egry József utca (Petőfi hídi északi oldala) vonalában. Az alsó rakpartra északi irányban a Halász utcánál vagy a Margit hídi lehajtón keresztül lehet visszatérni.

A munkálatok bizonyos szakaszaiban teljes szélességében lezárják az utat, de ezeket minden esetben hétvégékre, illetve az éjszakai órákra időzítik.

Kapcsolódó hírek