Egymilliárdos BKK-bevétel – bliccelésből

iho   ·   2016.02.29. 10:07

A BKK nyilvánosságra hozta az úgynevezett bliccelési statisztikát, eszerint 2015-ben egymilliárd forint bevételük származott a jegy nélkül utazók pótdíjaiból. A befizetett pótdíjak arányában erős, 10–15 százalékos növekedés tapasztalható, ami a közel negyvenezer fizetési meghagyásnak köszönhető – idézi az Inforádióban elhangzottakat a napi.hu. Ez heti 1000–1500 fizetési meghagyást jelent, amelynek közel harmadát a harmincnapos határidő lejárta után teljesíti a bliccelő utas, azaz 8000 forint helyett ennek több mint négyszeresét, 32 ezer 500 forintot kell kifizetnie. Nagyjából egyenlő a megoszlás: a helyszíni nyolcezer, és az alappótdíjat jelentő tizenhatezer forintot szintén az utasok harmada fizeti.

A legkevesebb természetesen a zártkapus beléptetésű metróvonalakon a bliccelő, a legtöbben a külvárosi járműveken – például a 3-as, 42-es, 50-es, 62-es villamoson gondolják úgy, hogy megúszhatják az ellenőrzést. A BKK nem a behajtásra utazik, inkább arra kívánja rávenni az utasokat, hogy tudják: jobban járnak, ha jegyet vesznek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek