Egységes szerkezetű közlekedést sürget az ITM

MTI/iho   ·   2018.09.22. 20:20
decathlon_kislid

Az idei európai mobilitási hét középpontjában is a közlekedési megoldások összehangolása, az utazás újragondolása és az új lehetőségek kihasználása állt. A rendezvénysorozat koordinációs feladatait idén átvevő ITM az utazási szolgáltatások javítása, a kerékpárutak és az elővárosi közlekedés fejlesztése mellett a szemléletformálást is fontos feladatának tekinti.

A mobilitási hét záró rendezvényeként kiemelkedően sok, országszerte kétszázhatvan település, a szintén szombatra eső autómentes naphoz pedig kétszáz település csatlakozott. A héten negyven helyszínen tartottak kerékpáros reggeliket, a programsorozathoz kapcsolódó családi programon pedig 200 ezren vettek részt.

A 2030-ig szóló gazdaságfejlesztési stratégia meghatározó elemei közé tartozik a tiszta és okos közlekedés is. Magyarországon évente több mint hatszázan halnak meg közlekedési balesetekben. Az EU közlekedéspolitikai célja, hogy 2020-ra a felére essen vissza az utakon bekövetkezett halálesetek száma, ám ezt közös felelősségvállalás nélkül, pusztán rendőrségi eszközökkel nem lehet elérni.

Célnak kell lennie, hogy a közlekedésbiztonságnak az oktatásban is meg kell jelennie témahétként, a biztonságról szóló ismereteket már a legkisebbeknek is át kell adni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek