Éjszakai fotózás a fényvillamosokon

iho   ·   2023.12.24. 10:10
00_fenyvillamos_fotozas

Fotósmenetet szervez a BKV és a BKK három fényvillamossal 2023. december 27-éről 28-ára virradó éjszakára. A nagyjából ötórás programon – előzetes regisztráció után – hatvanan vehetnek részt.

A BKV és a BKK idén is lehetőséget ad az ünnepi fényflotta éjszakai fotózására. A különleges fotósmeneten a közlekedésbarátok, járműfotósok a feldíszített UV, KCSV és Tátra típusú villamosokról, valamint meglepetés járművekről is készíthetnek képeket 2023. december 27-éről 28-ára virradó éjszaka. A túra 23:00 órakor indul, a résztvevőket 22:40-től várják a Fogastelephely teherportáján (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 14-16.). A program várhatóan 03:30-kor Kelenföld kocsiszínben zárul. A menet – a tervek szerint – hét-nyolc helyen áll majd meg, ahol lesz lehetőség a fotók és videók elkészítésére.

Az ötórásra tervezett programon – biztonsági okból – 18 év felettiek vehetnek részt, illetve 14 évnél idősebbek szülői kísérettel. A résztvevőknek előzetesen regisztrálniuk kell, amelyet már megtehetnek a BKV weboldalán. A regisztrált utasok a 2000 forintos nosztalgia napijegyet a helyszínen vehetik meg az utaskoordinátortól. A felszállás érkezési sorrendben történik, ülőhely előzetes foglalásra nincs lehetőség. Az eseményen legfeljebb hatvanan vehetnek részt. A szervezők azt kérik a résztvevőktől, hogy hozzanak magukkal fényvisszaverő láthatósági mellényt vagy kabátot, amelyet a fotózások idején, amikor leszállnak a járműről, kötelező viselni.

A BKV fényflottája – hat villamos és két busz – december 1-jén indult el és szinte az egész várost behálózza, hozzájárulva a főváros ünnepi hangulatához. A feldíszített ünnepi fogaskerekű december 11-én állt forgalomba. A fényflotta 2024. január 7-éig közlekedik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek