Eladó a koporsót szállító kerékpár

MTI   ·   2012.01.29. 08:42

A bicikli elnevezés azonban pontatlan, mivel nem két, hanem három kereke van a gyászjárműnek, így valójában tricikli és leginkább oldalkocsis motorra hasonlít, csak éppen az oldalkocsi a koporsó, utasa pedig mindig halott.

A koporsószállító trike<br>(fotó: Photoblog.com)

Az egyedi járművet 2250 fontért – háromnegyedmillió forintért – kínálja 45 éves gazdája. Ugyanennyiért csináltatta, és azért, mert rábólintott egy kerékpármegszállott és környezetvédő temetési kérésre, miszerint biciklivel szeretnék a hozzátartozók utolsó útjára vitetni halottjukat. A tiszteletes azt mondta, hogy egy hónap alatt meg tudja oldani, a család pedig elhalasztotta a temetést. Sinclair tiszteletes hamar megbánta könnyelmű ígéretét, de nem adta fel, és két nappal a temetés előtt kész lett a Rebecca – ezt a nevet adta Szent Mihály „drótlovának”.

Amúgy a tiszteletesnek van egy oldalkocsis motorja is. Azzal a járművel főként motoros temetéseken viszi utolsó útjára az elhunytat.

Visszatérve a triciklitandemre, Sinclair temetésein rendre a feleségét ültette maga mögé, de asszonya már nem kapható a megerőltető pedálozásra, férje pedig megérti, mivel ő is így van vele.

Kapcsolódó hírek