Elektromos biciklik próbája, nagy lesz a hajtás

iho   ·   2013.03.22. 08:59

Az e-Bike, azaz az elektromos kerékpárok meghajtásrendszereinek sorozatgyártása 2011 óta Miskolcon történik, amelybe a hatvani Bosch gyár által készített motorvezérlések kerülnek. A Magyarországon gyártott e-Bike alkatrészeket világszinten 40 kerékpármárkába építik be. A Bosch által fejlesztett hajtással épített elektromos bringák 2011 óta már itthon is számos fórumon debütáltak, ám ezúttal keményebb kihívás előtt áll az „e-Bike” – írja a Heves online.

Az ország legrégebbi kerékpáros futárszolgálata, a Hajtás Pajtás extra igénybevétellel, igazi munkára fogja a Bosch kétkerekűit: egy hónapon át tartó egész munkanapos tesztelésben gondolkodnak. A futárok félezer fuvart bonyolítanak le naponta. Az átlagos menetidő a telefonhívástól a leadásig nagyjából 50 perc. A tesztelési időszakban a kerékpárokat a Hajtás Pajtás legtapasztaltabb futárai hajtják majd, de kipróbálják azt is, hogy az idősebbek és a lányok mit szólnak hozzá.

Mivel a munkaszervezés a kizárólagos hegyvidéki és hosszú távú alkalmazást jelenleg nem teszi lehetővé, ezért elsősorban az ilyen jellegű szállításoknál tesztelnék az e-Bike rásegítő képességét. A következő hónapban kiderül, hogy megbízható láncszemként működik-e a Bosch elektromos meghajtása. A tesztelés a töltés, a sebesség, a lakatolás, az öltözködés szempontjaira helyezi a fő hangsúlyt, ezenkívül a futárok terhelhetőségének változásait is vizsgálják.

Kapcsolódó hírek