Elektromos furgont tesztel a DB Schenker

iho   ·   2015.08.27. 14:38

A tesztek a DB Schenker Rail UK Közép-Angliában található totoni bázisán zajlanak a Hitachi Capital Vehicle Solutions, a Nissan és a Tevo együttműködésével. A tesztek során részletesen kielemzik a jármű emissziós értékeit és az üzemanyag-megtakarítást. A furgont kipróbálják majd más telephelyeken is, felmérve, hogy milyen lehetőségen rejlenek a járműflotta egy részének kizárólag elektromos üzeműre történő lecserélésében.

A hetente ötezernél is több tehervonatot közlekedtető DB Schenker Rail UK a PD Ports-szal együttműködve nemrégiben egy új vasúti fuvart is elindított az Egyesült Királyság harmadik legnagyobb kikötőjének számító Teesport, valamint a skóciai Mossend és Grangemouth között. A szolgáltatás által minden héten hétfőtől péntekig naponta egy negyven konténert szállító tehervonat közlekedik Skóciába és vissza – számol be a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek