Elektronikai technikus tanműhelyet létesít Budapesten a Continental

MTI/iho   ·   2017.06.08. 14:24

A társaság csütörtöki közleménye szerint az ötvenfős tanműhely a vállalat saját dolgozói, illetve középiskolás tanulók számára biztosítja az alapvető technikusi ismeretek, valamint az ipar 4.0 újdonságaival kibővített tudás elsajátítását. A szeptemberben megnyíló tanműhely igazodik a középiskolai oktatáshoz és a többműszakos munkarendhez, a képzésben részt vevőket emellett ösztöndíjjal is segítik. A közlemény idézi a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját, aki a szakemberhiánnyal, az autóipar fejlődésével és a munkakörök folyamatos átalakulásával indokolta a beruházást. A cég évek óta együttműködik az ország számos középiskolájával, üzemeikben pedig a felsőoktatásban tanulók számára indítottak gyakornoki programot.

A Continental Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs-logisztikai és kereskedelmi központtal van jelen, a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A nemzetközi vállalat öt divíziója végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán valamint Budaörsön.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek