Elkerülő épül a 68-as főúton

MTI   ·   2012.08.16. 15:42

Az útszakasz – illeszkedve a 68-as számú főúthoz kétszer egy sávval épül ki, amelyen óránként 90 kilométeres sebességgel lehet majd haladni. Az elkerülő szakaszt 8 kilométer hosszan új nyomvonalon építik ki. Az építési munkálatok várhatóan 2013 év végén befejeződnek. Az elkerülő út megépítésével mérséklődnek a környezeti ártalmak, felszabadul Marcali az áthaladó forgalom alól, valamint a közlekedés gyorsabbá és biztonságossá válik - olvasható az infrastrukturális fejlesztésről kiadott sajtóközleményben.

A kivitelezői tender nyertese az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., mely nettó mintegy 3.2 milliárd forintért vállalta az elkerülő szakasz megépítését.

A tenderen további négy pályázó indult a Marcali B-SZ 2012 Konzorcium (konzorciumi tagként Baranya Aszfalt és Betonelemgyártó Kft., a Sztráda 92. Kft.), a Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft., a Marcali MK 68 Konzorcium (konzorciumi tagként a Közgép Zrt. és a Magyar Aszfalt Kft.) és a DD Konzorcium (tagjai: Doprastav a.s. és a Dömper Kft.) , de ajánlataik nem feleltek meg a közbeszerzési kiírás feltételeinek, így érvénytelennek minősültek írta közleményében a NIF.

A beruházás az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) keretén belül az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósul meg.

Kapcsolódó hírek