Elkezdődött a varsói metró új szerelvényeinek engedélyeztetési folyamata

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2022.02.20. 15:00
Warsow

Már a velimi tesztpályán köröz a Škoda Transportation által gyártott szerelvény. 

Február második felében elkezdődött a varsói metró új szerelvényeinek tesztelési folyamata, amely a járművek engedélyeztetéséhez és üzembehelyezéséhez szükségesek. A Škoda Transportation járműgyártó vállalat összeszerelő műhelyéből a napokban egyenesen a közép-csehországi Velim melletti VÚŽ (Výzkumný ústav železniční) tersztpályájára vitték az elkészült szerelvényt. Itt heteket, sőt hónapokat tölt majd, hiszen több statikus vizsga alá vetik, és egyéb menettulajdonságokat is vizsgálnak majd. A velimi tesztpálya számára is jelentős projekt a varsói metrószerelvények próbáztatása, nem csak referenciaszerzés szempontjából, de további tapasztalatok és fejlesztések miatt is. 

A cseh Škoda Transportation a Metro Warszawskiének 37 hatkocsis metrószerelvényt szállít le a gyártó 53 hónap leforgása alatt. Az új metrószerelvények 1500 utas befogadására alkalmasak, 230 üléssel, 118,2 méter hosszúak, hat kocsiból tevődnek össze, maximális sebességük kilencven kilométer/óra, gyorsulásuk 1,2 méter/másodperc. Az új szerelvények Varsó új, 2015-ben átadott második metróvonalán közlekednek majd. Előző cikkünkben galériát is láthatnak az új metrószerelvényekről. 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek