Előremenekülés

MTI/iho   ·   2017.06.09. 12:27

A PSA Group ötszázmillió eurós gyártásfejlesztő beruházásról írt alá szerződést kínai együttműködő partnerével, a Changan Automobile vállalattal a DS modelleket gyártó sencseni üzem termelésének a fokozása céljából. A gyártásfejlesztő beruházás célja a termékpaletta bővítése kis-haszongépjármű és pick-up modellekkel, valamint a Changan saját modelljeivel. A beruházást egyenlő arányban finanszírozzák a felek.

A PSA és a Changan öt évvel ezelőtt lépett együttműködésre a DS márka kínai piacra bevezetésének tervével. A mostani fejlesztési program 2018-tól évente egy új DS modell bemutatását irányozza elő, 2019-től plug-in hibrid és teljesen elektromos modelleket is beleértve. A PSA értékesítési nehézségekbe ütközött a kínai piacon a belföldi márkák által árban és minőségben támasztott egyre élesebb konkurencia, valamint a SUV és crossover modelleket favorizáló vásárlói preferenciák miatt. A PSA eladásai az idei első négy hónapban 48 százalékkal estek vissza Kínában és Délkelet-Ázsiában. A DS prémium modelljeinél a csökkenés hatvanhét százalékos volt.

Kínában a PSA két közös vállalatot tart fenn. A Dongfeng Motor vállalattal létesített közös vállalata 562 ezer autót gyártott tavaly, kevesebbet a 2015-ös 688 ezernél. A Dongfeng tizenhárom százalékos részesedéssel rendelkezik a PSA konszernben. A Changan vállalattal létesített közös vállalata ennél jóval kisebb. A 2013 óta termelő sencseni PSA-Changhan üzem évi 200 ezres gyártási kapacitással rendelkezik, de tavaly mindössze tizenötezer autó gördült le a szalagokról, 2015-ben pedig huszonkétezer.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Advent második vasárnapján kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

iho/közút   ·   2023.12.08. 09:00

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.