Expocitytrans 2012

Istvánfi Péter   ·   2012.11.17. 19:00
00

Két éve rendezték meg az első Expocitytrans kiállítást és vásárt Moszkvában. A 2010-es rendezvénnyel ellentétben idén a trolibuszok és villanybuszok domináltak. Buszból, villamosból csak alig néhány példányt hoztak el a gyártók. Meglepő módon a Metrovagonmash cég el sem jött a rendezvényre, így az érdeklődők kiállított metró- és nagyvasúti kocsik nélkül maradtak.

A kiállításra érkezőket három veteránjármű fogadta a VVC bejárata előtt<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(A képek forrása: http://q-rex.livejournal.com)

A legtöbb gyártó igyekezett úgy időzíteni, hogy a vásáron debütáljon az új fejlesztése, vagy egy korábbi típusának ráncfelvarrott változata. Összességében azonban elmondható, hogy a két évvel ezelőttihez képest egy jóval szerényebb rendezvényt láthattak a kilátogatók, a félig üres csarnokban a távolmaradt kiállítókat a helyükre állított veterán járművek sem tudták pótolni.

Kapcsolódó hírek

Zöldút Kerékpár

Kispest valóságos kerékpáros-paradicsom lett

iho/zöldút   ·   2023.09.30. 19:00

Biztonságosan kerékpározhatóvá vált számos útszakasz, és javultak a gyalogosközlekedés feltételei Kispesten. A BKK beruházásában megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően az ott lakók akár 10–15 perc alatt megközelíthetik kerékpárral a fontosabb intézményeket és üzleteket a kerület belső részeiből.