Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10
00_szeged_troli45

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.

Odessza 201-es épület és a Bartók tér között ötpercenként jártak a trolibuszok. Az a bizonyos fotó meg ilyen volt.

Akkor egész Szeged trolizni akart. Két forint volt egy jegy, miközben a villamosokon egyforintos jeggyel lehetett utazni. A népszerűséget, kíváncsiságot jelezte azt is, hogy elfogadtak két egyforintos jegyet is az utazóktól – visszafelé is működött, egy kétforintos trolibuszjeggyel ketten utazhattak a villamosokon.

Ma a gyermekkórházi végállomáson Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) ügyvezető igazgatója emléklappal köszöntötte

  • Csóti Zoltán vezető szerelőt,
  • Gölöcz Dénes járművezetőt és
  • Kertész Ferenc járművezetőt

a trolibuszüzem területén végzett munkájukért.

A 9-153-ast az a Huszta Imre nyugdíjas garázsmester vezette, akit idén Szegeden a Díszközgyűlésen Szegedért Emlékéremmel tüntetnek ki. És aki nem bírja abbahagyni: ma már sofőrként dolgozik az SZKT-nál.

Az évforduló tiszteletére a 706-os és a 876-os szóló kocsit ünnepi matricákkal díszítették fel és emlékjegyeket is nyomtattak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Autóbuszközlekedés

Ne az állomáson pünkösdöljön! Tervezze meg előre utazását, váltsa meg időben menetjegyet a hosszú hétvégére

MÁV/iho   ·   2024.05.15. 15:45

Pünkösd ünnepén várhatóan sokan kelnek útra a közösségi közlekedés járatain. A MÁV és a Volánbusz azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi közlekedési rendről. Érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, illetve használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.