Ez hogy sikerült?! Lelökte a 60-as busz az 1-es villamost

iho/biztos út   ·   2016.06.01. 16:10
szegedi_baleset0

A delmagyar.hu infói szerint a buszsofőr lehetett a ludas, ő ment át a piroson. A sérültek egyik a villamosvezető is.

 

Korábban írtuk:

Nem akármilyen baleset történt Szeged belvárosában a Széchenyi téren: az 1-es vonalon Rókus vasútállomásra közlekedő 214-es Tatra éppen csak kidugta az orrát a Kelemen utcából, amikor elsöpörte egy a 60-as vonalon közlekedő csuklós Volvo.

A delmagyar.hu képei alapján úgy tűnik, a pálya nem sérült, a 214-es annál inkább: nem lennék meglepve, ha alkatrészbánya lenne belőle. A kereszteződést jelzőlámpa biztosítja, az ütközés erejéből két esetre lehet következtetni:

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

  • a Széchenyi téri megállóból Szőreg felé tartó busznak a lámpa működése esetén bőven a pirosban kellett átmennie ahhoz, hogy így elcsapja a villamost,
  • a villamos vezetője döntött úgy, átér még, és nem sikerült neki.

A helyszínelés javában tart, hatalmas a dugó arrafelé. A Széchenyi téren számos busz, troli és villamos is átmegy, komoly, órákon át tartó lehet a fennakadás. A balesetben öten könnyebben megsérültek, őket a mentők kórházba vitték.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek