Ezerötszázan vágtak neki a Balaton megkerülésének

MTI   ·   2012.04.30. 14:26

Rekordszámú, több mint ezerötszáz résztvevő vágott neki a Balaton megkerülésének a McDonald's BringaMánia Balatonkör balatoni idénynyitó kerékpáros túrán szombaton.

A közösen megtett táv – mintegy 240 ezer kilométer – a Föld hatszori megkerüléséhez is elegendő lenne. A korai – reggel 6 órás – balatonföldvári indulás ellenére is sokan, közel ezren neveztek a 206 kilométeres Nagykör megtételére. A legidősebb „bringamániás” egy 82 éves balatoni férfi volt, aki rendben teljesítette az átlagosan 18 km/óra sebességgel letekerhető távot.

A szervezők egy 86 kilométeres Kiskört is szerveztek azoknak, akik még nem próbálkoztak egész napos kerékpártúrával. Ez a táv akár két-három fős csapatokban is teljesíthető volt. Sok család, illetve baráti társaság választotta ezt a megoldást. A Kiskör részét képezte egy klasszikus balatoni élmény, a kompút Tihanytól a szántódi révig, keresztül az „aranyhídon”.

A sport jegyében, az idei év újításaként népszerű volt a teljesítménytúra is, amelyen csak a legelszántabb kerekesek indultak el, mert itt saját, gyorsabb tempójukban száguldhattak végig a Balaton partján, míg a vezetett túrán a tömeges bringázás élménye várta a résztvevőket.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.