Falinaptárral a biztonságos közlekedésért

iho/közút   ·   2011.12.16. 09:07

A rendőrök a forgalmi ellenőrzés mellett a szabályosan közlekedőket egy, a biztonsági öv használatára figyelmeztető falinaptárral lepték meg csütörtökön Békéscsabán, a Gyulai úton — írja a Beol.hu.

A gépkocsival közlekedő magyarok fele csatol ugyanis csak biztonsági övet, s ez hatalmas veszélyforrás a téli, csúszós utak miatt bekövetkező koccanásoknál.

— Lényegesen el vagyunk maradva a nyugat-európai tendenciától, ahol a gépkocsival közlekedők kilencven százaléka használ biztonsági övet — mutatott rá Püski Attila igazságügyi műszaki szakértő arra is, hogy hazánkban ugyanez a mutató csak az ötven százalékot éri el.

A Szegedi Igazságügyi Szakértői Kamara ügyvezető elnökhelyettese elmondta, a sofőröknél már valamelyest emelkedett az arány, így az utasoktól is meg kell követelni a biztonsági öv használatát. Felelőtlenség úgy elindulni, hogy nem csatoltak be mindenkit. A gyermekek rögzítése is rendkívül fontos.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.