Fejlesztések a nyugati végeken

iho   ·   2014.03.05. 16:16

Maximálisan igyekszik kihasználni Vas megye a 2014–2020-as uniós pénzügyi ciklus forrásait. Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke, és Kovács Jenő főtanácsos beszélt a nagyívű tervekről.

A 8-as út Körmend–országhatár közötti szakaszának fejlesztését a kiemelt projektek közé emelték, a határon túli részt az osztrákok fejlesztenék Feldbachig, egyelőre kétszer egy sávon, de a megfelelő forgalmi igények esetén kétszer két sávra bővülne.

A 86-os út Hegyfalu–Szeleste szakaszának építése nemsokára elkezdődik, két, két és fél év múlva Szombathelytől Csornáig kétszer két sávon lehet majd közlekedni. Folytatódik a főűt déli szakaszának építése is: a 2013-ban átadott rádóci egyeneshez kapcsolódva megrendelték az Egyházasrádóc–Szombathely szakasz tervezését, a kivitelezés szintén a 2020-ig tartó ciklusban valósul meg.

Nem állnak meg a vasútfejlesztések sem. A Győr–Pápa–Celldömölk szakaszt nagyobb sebességű közlekedésre teszik alkalmassá, megújul a Bajánsenye–Boba, a Hegyeshalom–Csorna–Porpác és a Szombathely–zalaszentiván szakasz is. A Szombathely–Kőszeg vasútvonalon villamosítást, HÉV-jellegű közlekedést terveznek, Kőszegen áthelyezik az állomást a városhoz közelebbi területre – írja a nyugat.hu.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek