Fejlesztette gépparkját a TS Hungaria

MTI   ·   2013.06.12. 17:51

Bene Lajos, a vasúti tehervagonok gyártására, javítására szakosodott vállalat ügyvezető igazgatója ismertette, hogy a társaság legnagyobb beruházási projektjét, a kerékjavítási folyamat optimalizálását sikeresen lezárták, a vasúti kerékjavító műhelyt a Danobat céggel és más külföldi illetve magyar beszállítókkal együttműködve, a technológiai folyamatnak megfelelően, kerékpárjavító sorként fejlesztették ki.

A korábbi MÁV Tiszavas Kft. több, mint másfél évszázados múltra tekint vissza, a cég a különféle vasúti teherkocsik gyártása és javítása mellett a tehervagonok fődarabjainak - kerék, ütköző- és vonókészülékek, fékrudazat állító berendezés - karbantartását is végzi.

A most befejeződött uniós projektnek köszönhetően a vasúti kerékgyártás, vizsgálat és javítás modernizálódik, a rendszer teljesen automatizált.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele 2012-ben 13,5 milliárd forint volt, szemben a megelőző év 8,9 milliárd forintos árbevételével. Az árbevétel túlnyomó része – 11 milliárd forint – exportból származott. Az üzemi tevékenység eredménye 325 millió forintról 381 millióra emelkedett. Az adózás utáni eredménye 2012-ben mintegy 330 millió forintot tett ki, az előző év 273 millió forintos profitjával szemben.

Kapcsolódó hírek