Ferencvárosi siklás: éjfélig szünetelt a személyszállító vonatok közlekedése Ferencváros és Kelenföld között – megindult a forgalom

iho/vasút   ·   2020.10.08. 18:00
03_fradis_siklas_afterparti

Végeztek a helyreállítással.

Ferencváros és Kelenföld között, a szerdai baleset helyszínén csütörtök reggelre visszaemelték a kisiklott teherkocsikat, az egyik vágányon délutánra, a másikon éjszakára pedig visszaépítették a felsővezetéket. A vasúti pálya ellenőrzése után már mindkét vágányon megindulhatott a vonatközlekedés. Hajnaltól eredeti, teljes útvonalon közlekednek a győri és a pécsi fővonal távolsági járatai, a soproni és szombathelyi intercityk, valamint az S36-os és G43-as elővárosi járatok is. Az M3-as metrópótló, az M4-es metró és az 1-es villamos kijelölt szakaszain már nem fogadják el a vasúti jegyeket és bérleteket.

 

Korábban írtuk:

Továbbra is Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek a pécsi és a hegyeshalmi vonal távolsági vonatai, valamint az S36-os és G43-as elővárosi járatok is, ismert, súlyos, ráfutásos baleset történt szerdára virradóra. Az M3-as metrópótló, az M4-es metró és az 1-es villamos kijelölt szakaszain a vasúti jegyeket és bérleteket csütörtök éjfélig elfogadják.

Péntek hajnaltól ismét az eredeti útvonalon járnak majd a pécsi és a hegyeshalmi vonal távolsági vonatai, valamint az S36-os és G43-as elővárosi járatok is.

Fotóriporter kollégánk, Vörös Attila ezt látta ma napközben a helyszínen – ő mellesleg már tegnap is azt mondta, „teljesen kizárt, hogy itt estere vasút legyen. Talán holnap estére” –:

  • a segélyszerelvény elpakolás alatt,
  • közben jönnek a felsővezetékesek.
  • És azt is érzékelte Vecsésnél, ahogy a daruvonat hogy robog haza.

(fotók: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek