Ferihegyi út: plusz két kilométer két részletben

MTI/iho   ·   2014.03.04. 15:12

Befejeződött a budapesti XVII. kerületi Ferihegyi út meghosszabbításának első üteme, és tavasszal elkezdődhet a második ütem. A költségvetésből első lépésben 630 millió forint támogatást biztosítottak az út meghosszabbításához, a hamarosan induló második ütemhez pedig 670 millió forintot.

Az építkezés célja az volt, hogy javítsák a Rákoshegyen és környékén élők életminőségét, illetve a jelentős észak-déli irányú közúti forgalmat el tudják terelni a sűrűn lakott területekről. Az új út összesen 2,3 kilométeres, ebből eddig egy csaknem egy kilométer hosszú szakasz készült el, a második ütem a tervek szerint ősszel fejeződik be. A beruházás összköltsége 1,5 milliárd forint, az 1,3 milliárd forintos állami támogatás mellett az önkormányzat saját forrással is hozzájárul a fejlesztéshez. Rákosmente számára kiemelten fontos elkerülő út építése során egyebek mellett új vízelvezető rendszert, valamint vízvezetékeket alakítottak ki, kiépítették a közvilágítást, járdákat építettek, emellett az önkormányzat összesen 21 ezer 500 új fát is ültet, csaknem a harmincszorosát annak, amit az útépítés miatt ki kellett vágni.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek