Filmforgatás miatti forgalomkorlátozások

iho/közút   ·   2012.05.03. 15:26

„A Good Day to Die Hard” című film forgatása miatt számos alkalommal kerül sor forgalomkorlátozásra Budapesten. A forgatás ideje alatt a városban közlekedők számára leginkább érezhető korlátozásra az alábbiak szerint kell számítani: május 3-án, csütörtökön 20 órától másnap reggel 6 óráig a Bajcsy-Zsilinszky utat és a környező utcákat lezárják – tájékoztatta az ihót a Budapesti Közlekedési Központ.

2012. május 3-án, csütörtökön kerül sor a legnagyobb mértékű forgalomkorlátozásra. 2012. május 3-án, csütörtökön este 20 órától 2012. május 4-én, pénteken reggel 6 óráig teljesen lezárják az alábbi utcákat:

- a Bajcsy-Zsilinszky utat az Arany János utca és Andrássy út közötti szakaszon,

- a Révay utcát,

- a Lázár utcát,

- az Ó utcát az Ó utca 9. és Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszon,

- a Bajcsy-Zsilinszky közt,

- a Révay közt,

- a Káldy Gyula utca Andrássy út és Révay utca közötti szakaszát,

- a Dobó utcát.

A forgatási területre csak az ott lakó gyalogos és kerékpáros forgalom mehet be, a helyszínt biztosító kísérettel. Az érintett területeken megállási tilalom van érvényben csütörtökön 16 órától pedig a Bajcsy-Zsilinszky úton a szélső sávot érintő forgalomkorlátozásokra is sor fog kerülni.

A forgatás ideje alatt, csütörtökön 20 órától a Bajcsy-Zsilinszky út forgalmát észak felől a Podmaniczky utca – Nagymező utca – Kálmán Imre utca csomópontban, dél felől az Andrássy út – József Attila utca csomópontban elterelik, a csomópontokban a jelzőlámpák sárga villogó módban üzemelnek majd, folyamatos rendőri irányítás mellett. A Nagymező utca Mozsár utca és Andrássy út közötti szakaszán a behajtási korlátozást ideiglenesen feloldják. A Szent István tér megközelítése változatlan marad, de a kihajtás ideiglenesen a Hercegprímás utcán keresztül történik.

A forgatás a tömegközlekedési járatokat is érinti, ezek forgalmában ugyancsak korlátozások várhatók.

A lezárás ideje alatt a 109-es, 914-es, 931-es, 950-es és 950A jelzésű autóbuszok terelőútvonalon közlekednek, a Nyugati pályaudvar felé a Károly körút – Andrássy út – Oktogon – Teréz körút útvonalon, így nem érintik az Arany János utca M és a Podmaniczky utca megállókat. Helyettük ideiglenesen a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Paulay Ede utca torkolatánál lévő ideiglenes megállóhelyen; az Oktogonnál 105-ös buszok és a Teréz körúton az Oktogon (Aradi utca) megállóhelyen a 923-as autóbuszok megállóhelyén állnak meg a buszok.

A 109-es, 914-es, 931-es, 950-es és 950A jelzésű autóbuszok a Deák Ferenc tér irányában a Podmaniczky utca – Nagymező utca – Andrássy út – Károly körút útvonalat használják, szintén kihagyva az Arany János utca M és Podmaniczky utca megállókat. Ideiglenes megállóhelyeket jelölnek ki a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál, illetve az Andrássy útnál, az Opera M megállónál a 70-es és a 78-as trolibuszok megállójában, továbbá az Andrássy úton a Bajcsy-Zsilinszky út torkolata előtt a 105-ös autóbusz megállójában.

Kapcsolódó hírek