Földcsuszamlás miatt siklott ki egy vonat Barcelona közelében

iho/vasút   ·   2018.11.20. 12:00
400px_spanyol_vonatbaleset

Az elővárosi járat kedden reggel hat óra körül Spanyolország északkeleti részén, a katalóniai Terrassa és Manresa városok között haladt Barcelona felé, amikor a motorvonat egy földkupacra futott rá, melynek következtében a hat kocsi közül az első kettő kisiklott. A Katalóniai Polgári Védelem Twitter-üzenete szerint az elmúlt napok heves esőzései miatt indulhatott meg a föld a Barcelonától negyvenöt kilométerre északnyugatra fekvő Vacarisses település közelében található bevágásnál.

A vonat egy földkupacra futott rá Barcelonától nem messze (forrás: Twitter)

A szerelvényen százharmincegyen utaztak. A balesetben hárman súlyosan, negyvenegyen könnyebben megsérültek. A mentéshez tizenegy mentő- és tizennégy tűzoltóállomást riasztottak. A tűzoltóknak mindenkit sikerült kimenekíteni a kocsikból, az egyik utas azonban életét veszítette. A mentők tizenegy utast szállítottak a barcelonai kórházba – jelenti a The Guardian.

Az érintett szakaszon szünetel a vasúti forgalom.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek