Forgalmi változás a szegedi vonatoknál szeptember 11-étől

iho/vasút   ·   2023.09.10. 09:00
00_szeged_palyafelujitas

A Cegléd–Szeged vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok szeptember 11-étől november 16-áig, mert Kiskunfélegyháza és Szeged-Rendező között komplex pályakarbantartást végeznek. A vágányzári menetrend néhány kivétellel minden héten hétfőtől csütörtökig érvényes, a hétvégéken a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Fontos változás, hogy a pótlóbuszok a szegedi nagyállomás helyett Rókusról indulnak és oda is érkeznek!

  • A Napfény Intercityk helyett pótlóbuszok közlekednek Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között, kivéve október 12-én napközben, október 23-án egész nap és az október 30-i héten.
  • A vonatok Budapest és Kiskunfélegyháza között a megszokott menetrend szerint közlekednek, ehhez igazodnak a pótlóbuszok. Szeged-Rókusról a buszok 20–40 perccel korábban indulnak, mint a vonatok indulnának Szeged állomásról, ezért a főváros és Szeged között akár 40–60 perccel is hosszabb eljutási idővel kell számolni.
  • A személyvonatok helyett Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus, Kiskunfélegyháza és Kistelek, vagy Kistelek és Szeged-Rókus között kell pótlóbuszra szállni a vágányzári fázistól függően – október 23. kivételével. A személyvonatok közlekedése részben igazodik a pótlóbuszokhoz, ezért az indulási időpontok egyes napokon akár harminc perccel is eltérhetnek az alapmenetrendtől.
  • A pótlóbuszok Szegeden kivétel nélkül Rókus állomástól indulnak és oda is érkeznek. Szegeden belüli utazáshoz a vasútvillamosok állnak rendelkezésére, amiken a vágányzár ideje alatt elfogadják a vasúti menetjegyeket és bérleteket.
  • A vasútvillamosok mellett a Mars tér érintésével több gyorsjáratú kisegítő buszjárat is indul a reggeli és késő esti órákban Szeged-Rókustól, illetve a hajnali órákban Szeged állomástól – biztosítva a csatlakozást a kiskunfélegyházi pótlóbuszokhoz.

A mostani karbantartás során sín- és váltócserékre, nagygépes vágányszabályozásra, ágyazatrostálásra, továbbá vasúti átjáró aszfaltburkolatának felújítására kerül sor. Mindezek garantálják a vasúti pálya kiépítési paramétereinek fenntartását, hogy a vonalon ne kelljen sebességkorlátozást bevezetni, ezzel biztosítva a biztonságos és menetrendszerű vonatközlekedést.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek