Fővárosi útlezárások, menetrendi módosítások a nemzeti ünnepen

iho   ·   2024.03.14. 12:00
00_bkk_marc15_2022

A nemzeti ünnephez kapcsolódó programok miatt március 15-én, pénteken közúti korlátozásokra, és emiatt közösségi közlekedési változásokra kell készülni a belvárosban. Az Erzsébet híd egész nap, a Szabadság híd délután lesz zárva, emellett lezárások lesznek délelőtt a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút-Kálvin tér útvonalon, illetve egész nap az Andrássy út Nagykörúton belüli szakaszán. A BKK azt javasolja a gépjárművel közlekedőknek, hogy kerüljék el a belvárost. A társaság a kötöttpályás közlekedési eszközök, különösen a metrók használatát javasolja, a bkk.hu/nemzetiunnep oldalon pedig folyamatosan tájékoztatja ügyfeleit a közösségi közlekedési változásokról.

A BKK járatai március 15-én a vasárnap és ünnepnapokon érvényes menetrendjük szerint indulnak, azonban az ünnepi programokhoz kapcsolódóan nagyobb térségi lezárások lesznek, amik jelentősen érintik a közösségi közlekedést is.

Közúti közlekedés
  • Az ünnepi megemlékezések miatt lezárják a Pollack Mihály teret csütörtökön éjféltől pénteken éjfélig, majd pénteken hajnali 3 órától 16 óráig a Múzeum körutat, a Múzeum utcát, valamint a Bródy Sándor utcát a Pollack Mihály tér és a Múzeum körút között.
  • Lezárják pénteken a Kossuth Lajos teret 10:30-ig, továbbá a Kálvin teret és az Astoriát is 10 és 12 óra között.
  • Szakaszos és időszakos lezárásra kell számítani a Kossuth Lajos tértől az Akadémia utca–Széchenyi István tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Múzeum körút útvonalon 9:30-tól várhatóan 10:30-ig.
  • Szintén lezárják pénteken a Szabadság hidat 12 és 20 óra között.
  • Lezárják az Erzsébet hidat és a Szabad sajtó út–Kossuth Lajos utca útvonalat pénteken 6 órától szombaton hajnali 3 óráig, 7 órától lezárásra kell készülni a Rákóczi úton is az Astoria és a Blaha Lujza tér között rendezvény miatt.
  • Lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között rendezvény miatt 8 és várhatóan 21 óra között.

Szakaszos és időszakos lezárásra kell számítani a Jagelló út–BAH csomópont–Alkotás utca–Krisztina körút–Vérmező út–Margit körút–Margit híd–Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Kerepesi út–Hungária körút–Üllői út–Ferihegyi Repülőtérre vezető út–4-es főút útvonalon motoros felvonulás miatt. Az érintett BKK-járatok forgalmát a lezárások néhány percre korlátozhatják.

Közösségi közlekedés

A 2-es, a 2B és a 23-as villamos a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között nem közlekedik üzemkezdettől 10:30-ig.

A 100E autóbusz 4:30 és 16:30 között nem érinti a Deák Ferenc tér és az Astoria megállót; csak a Kálvin tér és a Liszt Ferenc Airport 2 között közlekedik. A Kálvin térnél 10:00 és 13:00 között az Üllői út túloldalán a Szabó Ervin tér előtt lehet felszállni az autóbuszokra. A Deák Ferenc tér és a Kálvin tér között az M3-as metró igénybevételét ajánlja a BKK.

A 47-es és a 49-es villamos a Deák Ferenc tér helyett a Batthyány térig közlekedik üzemkezdettől 20 óráig, nem érinti a Deák Ferenc tér, az Astoria, a Kálvin tér és a Fővám tér megállót.

A 15-ös autóbusz egész nap nem közlekedik a Boráros tér és a Kossuth Lajos tér között.

A 9-es autóbusz és a 72-es trolibusz üzemkezdettől 16:30-ig terelve, a Nagykörúton közlekedik, nem érinti a Szentkirályi utca és a Nyugati pályaudvar közötti megállókat.

A 83-as trolibusz 10 és 13 óra között rövidített útvonalon jár, nem érinti a Fővám tér, a Ráday utca, a Közraktár utca és a Czuczor utca megállót.

7:30 és üzemzárás között:

  • Az 5-ös autóbusz 7:30 és üzemzárás között a Döbrentei tér és a Blaha Lujza tér között nem jár. Az autóbusz a budai oldalon a Pasaréti tér és a Szent Gellért tér között közlekedik.
  • A 107-es autóbusz 7:30-tól üzemzárásig nem jár a Szent Gellért tér-Műegyetem és a Keleti pályaudvar között.
  • a 8E autóbusz a Döbrentei tér és a Blaha Lujza tér között nem közlekedik; Budán Kelenföld vasútállomás és a Szent Gellért tér–Műegyetem M között szállítja az utasokat.
  • a 110-es és 112-es autóbusz a Döbrentei tér és a Blaha Lujza tér között nem közlekedik. A budai oldalon az autóbuszokkal a Thomán István utca és a Móricz Zsigmond körtér között lehet utazni.
  • a 7-es és 133E autóbusz a Blaha Lujza tér és a Rudas gyógyfürdő között nem közlekedik.

A belvárosi térség elérésére a metrókat, Pest és Buda között a sűrítve közlekedő M4-es metrót ajánlja a BKK.

A 105-ös és a 210B autóbusz terelve, a Bajcsy-Zsilinszky út–Nagymező utca útvonalon közlekedik, nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky út és az Opera megállót.

A közlekedési változásokról és lezárásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. A közösségi közlekedéssel kapcsolatos, folyamatosan frissülő információk a bkk.hu/nemzetiunnep, illetve a BKK Info oldalon, a közúti információk a BKK Info – Közút oldalon olvashatók.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek