Gyerekeket szállító kisbusz autóbusszal ütközött

MTI   ·   2012.05.08. 08:33

Autóbusszal ütközött egy gyerekeket szállító kisbusz kedd reggel a kistarcsai kórház előtt, az elsődleges információk szerint a balesetben 12 gyermek sérült meg könnyebben – közölte a Pest megyei rendőrség és a katasztrófavédelem.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a baleset a 3-as főúton történt. Az elsődleges információk szerint a 13 gyermeket szállító mikrobusz eddig ismeretlen okból hátulról beleszaladt a mintegy 40 fős, menetrend szerinti járatba.

A balesetben 12 gyerek sérült meg könnyebben, közülük 3 gyermeket a helyszínen láttak el a mentők, 9 gyereket pedig megfigyelésre kórházba szállítottak. A Gödöllői Rendőrkapitányság teljes útzár mellett végzi a helyszínelést – tette hozzá a szóvivő.

Szabó János, a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese korábban arról tájékoztatott, hogy az első adatok szerint a kistarcsai kórház előtt történt balesetben kilenc gyermek szenvedett könnyű sérülést, akiket a helyszínre érkező három mentő látott el.

A műszaki mentésben a gödöllői tűzoltóság munkatársai vesznek részt.

Kapcsolódó hírek