Gyönyörű lesz a soproni óratorony!

iho/vasút   ·   2020.02.16. 12:00
soproni_oratorony0

A soproni állomásépületnél található óratorony 1977 óta mutatja a pontos időt az utasoknak. A városkép szempontjából is jelentős építmény teljes külső felújításáról döntött a közelmúltban GYSEV, amelynek újjászületése március elején indul. A két tornyot önállóan, teljes magasságig fel fogják állványozni.

A felújítás során kicserélik a toronytestek homlokzatburkolatát, amely a jelenleginél nagyobb felületű, hosszanti elemekből áll, ugyanakkor az óratorony színe nem változik. Különlegesség, hogy a létesítmény megvilágításáról egy távvezérelhető, több szín vetítésére alkalmas fényrendszer gondoskodik majd.

A Google Street View ilyennek látja az óratornyot

– Vasúttársaságunk célja, hogy a szolgáltatási színvonalat folyamatosan javítsa, ennek a folyamatnak részeként évről-évre végzünk felújítási munkálatokat az állomásépületeinken. A soproni óratorony a megépítése óta nem esett át komolyabb átépítésen, időszerű volt a burkolat cseréje. A különleges fényrendszer pedig egyedi látványt nyújt majd az állomásra érkezőknek – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója, olvasható a vasúttársaság honlapján.

A munka várhatóan három hónapig tart. A munkavégzés az utasforgalmat nem érinti, ugyanakkor az óratorony lábánál kialakított kerékpártárolót ideiglenesen nem lehet majd használni. A biciklitárolót február közepétől fokozatosan kiürítik, a kerékpár támasztó korlátokat a felújítás idejére eltávolítják. A kerékpárok tárolására ebben az időszakban az Arany János utcai P+R parkoló mellett található fedett kerékpár tárolóban lesz lehetőség.

Ilyen lesz: nagyon várjuk!

Az akadálymentes közlekedés a munkálatok idejére is biztosított lesz, a kerekesszékkel érkezők ideiglenes útvonalat használhatnak, amelyre táblák hívják fel az érintettek figyelmét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek