Gyorsulhat a közlekedés Sopron környékén

iho/közút   ·   2020.06.15. 15:00
400px_m85_sopron

A kivitelező DS Konzorcium a „Lila Tehén” Étteremnél eddig a 84-es főút jobb oldalát építette a Kópháza felé vezető irányba. A jelenleg érvényben lévő félpályás terelést június 15-én áthelyezik a bal oldalra, hogy ott is folytatódhassanak a munkák. A szakaszon július 6-áig még marad a lámpás forgalomirányítás, Kópháza felé a jobb oldalon a forgalmat egy rövid részen azonban már ráterelik az új korrekciós szakaszra.

A 84-esen jelenleg érvényben lévő félpályás terelést áthelyezik a bal oldalra, hogy ott is folytatódhassanak a munkák. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: NIF Zrt.)

A koronavírus-helyzet miatti megszorítások lazítása következtében megnövekedett a forgalom, így a terelésnél nagyobb sorok, hosszabb fennakadások alakultak ki. A torlódás elkerülése érdekében a vállalkozó az étteremnél a 84-es főút bal oldalának építésével egyidejűleg kétszer egysávos terelőutat fog kialakítani a szennyvíztisztító telep felőli oldalon az eredetileg tervezett félpályás lámpás terelés helyett. Ennek köszönhetően a Sopron felőli oldalon az új korrekciós szakasz rákötését a 84-es főútra egy ütemben, teljes szélességében lehet majd megvalósítani, miközben az autósok zavartalanul, lámpás irányítás nélkül tudják majd itt elkerülni az építkezést. Az étteremnél a terület szűkössége miatt ilyen terelést nem lehetett kiépíteni.

A 84-es főút teljes, két új körforgalmon és az M85-ös gyorsforgalmi út alatt áthaladó korrekciós szakaszát várhatóan augusztus első hetében vehetik használatba az autósok.

Az útépítés miatti folyamatosan változó forgalmi rend és a folytatódó munkálatok miatt továbbra is a környéken közlekedők fokozott figyelmét, valamint a tereléseknél elhelyezett KRESZ-jelzések, korlátozások fokozott betartását kérik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.