Hamarosan eldől, kié az e-útdíj tender

MTI   ·   2012.12.04. 16:10

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) szeptember végén írt ki hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást az elektronikus útdíjszedési rendszer hazai kiépítésére. A társaság a jelentkező cégek, illetve konzorciumok közül november elején négyet kért fel ajánlattételre.

Az ÁAK szakemberei az elmúlt hetekben két fordulóban is tárgyaltak a pályázókkal a kiépítendő rendszerrel kapcsolatos műszaki, gazdasági és szerződéses kérdésekről. Az egyeztetések lezárultával a végleges ajánlattételi felhívást november 27-én küldte ki a társaság. A hétfőn délelőtt lejáró határidőig mind a négy induló eleget tett ennek a felkérésnek - közölte az ÁAK.

A beadott ajánlatok részletes vizsgálata folyamatban van, a döntést ezek végső értékelése és összegzése után hozzák meg. A nyertes ajánlattevőt várhatóan december közepén hozzák nyilvánosságra. A szerződéskötés december második felében esedékes, ezzel a tervek szerint továbbra is tartható az elektronikus útdíjszedési rendszer 2013. július 1-jei indulási időpontja - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek