Hamarosan elkészül az M3-as új felüljárója

iho/közút   ·   2019.05.20. 16:08

A meglévő állványzatot a Nyíregyháza irányába vezető oldalon május 20-án, míg a Budapest irányába vezető oldalon május 21-én bontják el. Ezt követően sóvédelmi bevonattal látják el az autópálya feletti hídszerkezeteket. A biztonságos munkavégzés érdekében mobilterelések kiépítése szükséges, melyet az időjárás függvényében május 22-ére és 23-ára terveznek.  A munkálatok előbbi napon a Nyíregyháza irányába vezető oldalon kezdődnek, utóbbin pedig a Budapest irányába vezető oldalon számíthatnak időszakos sávzárásokra az autósok. A tereléseket csúcsforgalmi időszakon kívül, délelőtt kilenc és délután három óra között építik ki. Először a belső sávot zárják le, majd a szükséges munkálatok elvégzését követően ezt a sávot megnyitják, hogy a külső és a leálló sáv lezárásával ott is biztonságosan dolgozhassanak. A munkavégzés ideje alatt nyolcvan kilométer per órás sebességkorlátozás mellett, egy vagy két sávon folyamatosan haladhatnak majd az autósok. Az ideiglenes forgalmi rend az időjárás és az előrehaladás függvényében tervezetten május végéig áll fenn.

A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új csomópont, valamint a csomópont és az 2101-es út közötti szakasz építése ütemtervnek megfelelően halad, a beruházás várható befejezése 2019 nyara. A felüljárón jelenleg a hídszegélyek zsaluzását, vasszerelését és betonozását végzik. Folyamatban van a déli körforgalom csomóponti ágainak aszfaltozása, illetve a járható gyűrű térkövezési munkái is. Az északi körforgalom esetében jelenleg földmunka, javító- és védőréteg építés, valamint a terelőszigetek kialakítása zajlik. A vízépítési munkák is a végükhöz közelednek, megkezdődött a vizesárkok burkolása és az energiatörők telepítése, a rézsűs felületeken pedig füvesítés és cserjék telepítése zajlik.

A projekt uniós és hazai forrás felhasználásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásból, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek