Harminc éve testvérváros Frankfurt és Budapest: a jubileumra felmatricáztak egy Combinót

iho/vasút   ·   2020.12.19. 09:05
00_frankfurt-budapest_testvervarosok

Frankfurt am Main és Budapest testvérvárosi kapcsolatának harmincéves évfordulója alkalmából ünnepi villamos indult a magyar fővárosban és Németország ötödik legnagyobb városában is.

A BKK, a BKV és Budapest Főpolgármesteri Hivatalának szervezésében megtartott ünnepi rendezvényen indították útjára az oldalán a két város nevezetességeit bemutató Combino villamost. A rendezvényen Budapest főpolgármestere hangsúlyozta, hogy a két város kapcsolata sokkal több, mint formalitás, élő hagyományokra épülő partnerség. Karácsony Gergely kiemelte:

„Nagy öröm számomra, hogy az elmúlt 30 év együttműködése alapján közös terveket szőhetünk. Egy olyan új Európát szeretnénk megalkotni, amiben a városok nagyobb beleszólással bírhatnak a nagy kihívások megválaszolásában.”

Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója megemlítette, hogy a BKV ezzel a villamossal járul hozzá a jubileumi eseményhez. Európa egyik legforgalmasabb villamosvonalán több, mint egy hónapig közlekedik majd az ünnepi díszben pompázó villamos.

Johannes Haindl német nagykövet leszögezte, a demokrácia mindig alulról indul, alapelveit a hétköznapok határozzák meg. A városok között működő partnerség ennek a megélt demokráciának a legnemesebb kifejezése.

„Egyidőben ünnepeljük a gyönyörűen díszített budapesti villamossal Frankfurtban és a frankfurti villamossal Budapesten a mi csodálatos, 30 éve tartó testvérvárosi kapcsolatunkat, és a mindennapokban is közelebb hozzuk egymáshoz polgárainkat” – mondta ünnepi beszédében Peter Feldmann, Frankfurt am Main főpolgármestere.

A Frankfurt és Budapest testvérvárosi kapcsolatát szimbolizáló villamos 2021. január 31-ig közlekedik a Nagykörúton, a 4-es, 6-os vonalán.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek