Harminchárom kilométernyi soványbetonréteg már van a 83-ason

iho/közút   ·   2022.10.21. 09:00
00_83-as_sovanybeton

Elkészült a harminchat kilométeres földmű a 83-as számú, kétszer két sávos főút új nyomvonalán Pápa és Győr között, a pályaszerkezet építése is halad.

A földművek, mind a főpályán, mind pedig a csomópontok térségében elkészültek. A pályaszerkezet soványbeton rétege 33 kilométeren elkészült, amire a kivitelező az első aszfalt alapréteget már meg is építette. Az aszfalt kötőrétegének építése augusztus folyamán megindult.

A beruházáshoz tartozó huszonhárom híd közül 22 esetében már

  • beemelték a gerendákat,
  • kész a pályalemezek vasalása,
  • jelenleg a betonozás folyik.

A Pápa Észak csomópontban a 83-as főút nyomvonalát módosították, így a meglévő 83-as út kezdeti, kétszer két sávos átépítése szeptemberben megkezdődött. A repülőtéri bekötőút nyomvonalának kötőrétege szinten elkészült. A győri bevezető szakaszon, az Új Élet utcánál a turbó körforgalmat már kialakították. Jelenleg a Malom utcai csomópont átépítése és a 83-as főút kétszer két sávosra szélesítése zajlik Ménfőcsanak és Gyirmót térségében.

A közműkiváltások befejeződtek, a vízépítési munkák és az üzemi hírközlés alépítményének építése folyamatban van.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.