Hárommilliárdos beruházás Biatorbágyon: tízezer négyzetméteres raktárközpontot adott át a Ford

MTI/iho   ·   2021.04.12. 18:00
00_ford_biatorbagy

Az autóipari vállalatok egyre több mérnöki, fejlesztési és szolgáltatási funkciót telepítenek Magyarországra: a Ford is így tett.

A Ford most átadott regionális alkatrészközpontja tizenöt kelet-közép-európai országot szolgál ki, a tízezer négyzetméteres modern raktárközpont a cég mintegy hárommilliárd forintos beruházásával jött létre.

Jánnisz Távánidisz, a Ford of Europe regionális igazgatója egyebek mellett arról beszélt, hogy az újonnan alapított biatorbágyi központ a Ford első Gyors Regionális Alkatrész Központja Európában, amely jelenleg ötvenöt embernek biztosít munkalehetőséget. A Ford egyre növekvő magyarországi beszállítói hálózattal rendelkezik, jelenleg több mint negyven vállalat és 69 ezer munkavállaló gyárt és szállít részegységeket a Ford üzemeinek. A cég 624 magasan képzett, fiatal magyar mérnököt és közgazdászt foglalkoztat.

Nyitóképünkön Jánnisz Távánidisz, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel és Menczer Tamással, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárával vágja át a biatorbágyi raktár átadását jelképező szalagot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek