biatorbágy

Vasút Nagyvasút

Projektvégi pont a hegyesi oldalban, holmi zavartatással

T. Hámori Ferenc   ·   2023.12.10. 15:35

Ma hajnalban – némi kivétellel – ismét mennyiségi korlátozás nélkül elindultak a vonatok hazánk egyik legfontosabb, 1-es számú Budapest–Hegyeshalom–Rajka vasúti fővonalán. Megnéztük, milyen három hónap elteltével ismét vonatozni az ÉKM szerelemprojekt Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. Vörös Attila képriportja.

Vasút Nagyvasút

Október 27-én indul a győri fővonal felújításának legnehezebb szakasza: már elérhető a teljes vágányzár idején érvényes menetrend

iho/vasút   ·   2023.10.14. 08:15

A munkálatok egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért három héten keresztül teljesen szünetelni fog a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között. Ezeken a szakaszokon kizárólag vonatpótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

Vasút Nagyvasút

Lázár János a szokásosnál kicsit érzelemdúsabban utasított: elkezdődött az 1-es számú vasútvonal felújításának előkészítése a Biatorbágy–Szárliget szakaszon

iho/vasút   ·   2023.09.01. 09:00

A MÁV hangsúlyozza, hogy a vonalszakaszon bevezetett 100 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett a vasúti pálya továbbra is biztonságosan járható, a felújítás befejezéséig sem kerül veszélybe az utasok és a közlekedés biztonsága, a személyszállító vonatok menetideje pár perccel növekedhet.