Hárommillió forintos kárt okoztak a kábeltolvajok

iho/vasút   ·   2012.07.18. 12:46

A szerda üzemkezdetre két kiemelten fontos vonalon történt kábellopás. A 3-as villamos vonalán, illetve a H7-es (Csepeli) HÉV vonalán történt kábellopások több tízezer ember közlekedését nehezítették meg, emellett a Budapesti Közlekedési Központnak és a BKV-nak több mint hárommillió forintos kárt okoztak – tájékoztatta az ihót a BKK.

A H7-es vonalon a tápkábeleket megrongálták, a tolvajokat minden bizonnyal megzavarták, ezért nem tudták elvinni a már levágott, majd feldarabolt vezetéket. A rongálás miatt hajnaltól a Boráros tér és a Csepel, Szent Imre tér között csak egy vágányon tudtak közlekedni a vonatok, a megszokottnál sokkal ritkábban. Ez jelentősen megnövelte a HÉV menetidejét, így a H7 vonalán a HÉV-szerelvények mellett pótló autóbuszok is közlekedtek a kapacitás biztosítása érdekében. A kábeltolvajok által okozott kár körülbelül 2 400 000 forint.

A 3-as villamos vonalán a Bihari úti szakaszon loptak el mintegy 60 méternyi kábelt a tolvajok. Ezért üzemkezdettől hajnali 6 óráig, két órán keresztül kellett autóbuszokkal pótolni a villamosokat egy szakaszon. A betáplálási kábel eltulajdonításával mintegy 780 ezer forintos kár keletkezett.

Kapcsolódó hírek