Hat nap alatt megérkezik az áru

iho   ·   2021.02.15. 18:00
00_roro_spanyol_torok

Új intermodális útvonalat indított az Ekol Logistics Törökország és Spanyolország között, együttműködésben a DFDS hajótársasággal.

Törökországban a DFDS hajói Izmir Alsancak, míg Spanyolországban Tarragona kikötőjét használják majd. Az új intermodális vonallal az Ekol 610 ezer liter üzemanyagot takarít meg, valamit havonta 900 tonnával csökkenti az áruszállítás során keletkező szén-dioxid-kibocsátást.

Sandra Latre, az Ekol spanyolországi vezetője elmondta, „főként a spanyolországi textilipar igényeire támaszkodva nyitottuk az új útvonalat, de természetesen egyéb szektorokból érkező ügyfeleknek is lehetőséget biztosítunk használatára.”

Az új viszonylatnak köszönhetően jelentősen felgyorsul az áruforgalom – mindössze hatvan órát igényel a Spanyolországból Törökországba való eljutás. Az első időkben heti egyszer indítanak járatokat mindkét irányból.

Az útvonal lehetőséget nyújt arra, hogy Marokkót, Spanyolországot és Portugáliát összekössék Törökországgal és a Közel-Kelettel: ez az intermodális folyamat így egy újfajta, multimodális megoldássá válik, hasonlóan a már jól működő Trieszt–Sète-vonalhoz. De nemcsak az útvonal a fontos: a spanyolországi Ekol látja majd el az elosztó központ szerepét az Európából vagy az Európába érkező áruknak, a törökországi Ekolnak pedig szintén ez lesz a szerepe a Közel-Keletről vagy Közel-Keletre érkező szállítmányokkal kapcsolatosan. A Törökország–Spanyolország–Marokkó tengelyen az Ekol 144 órán belül fog tudni árut szállítani Törökországból Marokkóba: a Földközi-tenger térségében gyors és menetrend szerinti szállítást biztosító szolgáltatás részeként a Törökországból szombat estig összegyűjtött árukat a következő hét péntekig Marokkó bárhová eljuttatják, a Marokkóból kedd estig begyűjtött árukat pedig Törökországba szállítják a következő hétfőn.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek