Hatalmas fém tartószerkezet zuhant a sínekre a romániai Ploiestinél

iho/vasút   ·   2018.02.21. 12:04
400px_ploiesti_tartoszerkezet

A vasúti sínekre zuhant egy tizenöt méter hosszú, négytonnás tartószerkezet szerdán a romániai ploiesti-i nyugati pályaudvar Bukarest felőli bejáratánál – jelenti a HVG. A szerkezet a város távhőszolgáltatójának melegvizet szállító vezetékét tartotta alá, amint az áthalad a legforgalmasabb román vasútvonal felett. Az eszköz földet érés közben letépte a magasfeszültségű felsővezetéket, továbbá valószínűleg kárt tett a sínekben is, amelyekre zuhant. A baleset során senki sem sérült meg, és szerencsére a helyszín környékén sem közlekedett vonat.

Az eset miatt leállt a vasúti közlekedés Románia legforgalmasabb, Erdélyt a fővárossal összekötő, 300-as vasútvonalán: szerda délelőtt Ploiesti környékén hat személyszállító vonat várta a pálya felszabadítását. A román nemzeti vasút CFR egyelőre nem tudta megmondani, mikor állhat helyre a forgalom Bukarest és Brassó között. Az elakadt szerelvények utasait buszokkal viszik át egy közeli állomásra, ahonnan másik vonattal folytathatják útjukat.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek