Hétfőtől újra járható Győrben a Baross-híd

MTI/iho   ·   2014.10.11. 14:21

A műtárgy május óta állt felújítás alatt. A Magyar Közúti Nonprofit Zrt. közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatósággal tartott közös helyszíni szemle alapján a hidat ideiglenesen forgalomba helyezték. Kisebb munkálatok után hétfőn megindulhat itt a gyalogos és járműforgalom, miközben a híd alatt és környékén még a következő hetekben is dolgozik a kivitelező.

A Győr centrumában található, a Budapest–Bécs vasútvonal felett átívelő Baross Gábor híd 1893-ban épült, legutóbb 1980-ban újítottak fel, akkor is csak részlegesen. A szerkezeten egy átlagos nap során 17 ezer jármű, köztük több ezer busz halad át.

Az idén május elején kezdődött felújítás a beruházó korábbi közlése szerint bruttó 1,4 milliárd forintba kerül. Az önrész nélküli pályázati forrásból finanszírozott győri beruházás egy bruttó 2,5 milliárdos hídfelújítási program eleme, amelybe összesen nyolc projekt tartozik a Magyar Közúti Nonprofit Zrt. korábbi tájékoztatása szerint.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek