Hétvégi biztbercsere a metrón

iho   ·   2013.10.08. 16:09

A metró felújításának utolsó mozzanataként (pályafelújítás, állomáskorszerűsítés, Alstom szerelvények forgalomba állítása) a negyvenéves, korszerűtlen biztosítóberedezést is elérte a felújítás. Hogy miért csak most fogtak hozzá? Az új berendezésekhez mindenképp új járművek kellettek: az Alstom-flotta üzembehelyezése előtt ezt nem tudták, nem is lett volna értelme végrehajtani.

A berendezések cseréje és tesztje miatt a 2-es metró októberi forgalma a következőképp alakul: teljes vágányzár lesz október 12-én, 13-án, 19-én, 20-án, 26-án és 27-én. Este nyolc órától üzemzárásig nem jár a metró 17-én, 18-án, 21-én, 22-én, 24-én és 25-én.

(forrás: BKK)

A metró üzemszünete alatt a vonal teljes hosszában pótlóbusz közlekedik az Örs vezér tere–Astoria–Erzsébet híd–Attila út–Déli pályaudvar–Széll Kálmán tér útvonalon M2E jelzéssel 2-3 percenként, valamint az Örs vezér terétől a Deák Ferenc teret, a Kossuth Lajos teret, a Margit híd budai hídfőjét és a Batthyány teret érintve szintén a Széll Kálmán térig M2 jelzéssel, 4-5 percenként. A két pótlóbuszjárat között ugyanazon vonaljegy másik végének érvényesítésével lehet átszállni. Bővebb információt a BKK honlapján olvashatnak.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek