Hurvínek, Banán, sör, kolbász, és a többiek

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.06.01. 21:15
kiskep_gy

Május utolsó napján tartották Prágában a tradicionális gyermeknapot. A vasutas hagyomány szerint két napon át ünneplik a gyermekeket, színes programmal kényeztetve őket. Így volt ez idén is, Praha-Braník állomásra összpontosultak a szombati események. A vasúttechnika régi nagyjai és a modern korszak képviselői egyaránt képviseltették magukat. Volt ott minden, ami szem-szájnak ingere: a 434-es gőzös nosztalgiaszerelvénnyel ingázott Praha-Braník és Praha-Modřany között. A sokkocsis vonaton retroétkező is volt, a vonat végén pedig a Karkulka, azaz a Piroska dízelmozdony segédkezett.

Gyermeknap 2014, Prága<br>(a képre kattintva galéria nyílik a szerző fotóiból)

A gyerekek nagy örömére néhány percre mindenki beülhetett a mozdonyvezetői székbe. Felmászhattak a Vasalóra, Banánra, Hektorra, Messerschmittre, Hurvínekkel is utazhattak az érdeklődők. Egy háromrészes Regionova fotósvonatként ingázott az Intelligencia hídra. A nagy gyerekek sem unatkoztak, hiszen a cseh szabadtéri programok elengedhetetlen kellékei, a sörsátor, a kürtőskalácsárus és a sültkolbász sem hiányoztak. Az állomás restijében nyolc knédlivel osztották a jó öreg „szvícskovát”, azaz a tejszínes bélszínt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek