Ideiglenes közúti hídon lehet elérni a százhalombattai finomítót

iho/közút   ·   2019.06.03. 12:23
400px_szazhalombatta_hid

A 40a számú vasútvonal Százhalombatta és Ercsi elágazás közötti, 15,7 kilométer hosszú szakaszának felújítása során 12,98 kilométer hosszan teljesen új nyomvonalon épül ki kétvágányú pálya. A pályabővítés miatt meg kell hosszabbítani a Dunai Finomító melletti közúti hidat, mely az átépítési munkálatok ideje alatt le lesz zárva a forgalom elől. A zavartalan közlekedés fenntartásának érdekében egy új, ideiglenes híd épült. A százhalombattai Olajmunkás úthoz kapcsolódó provizórikus hidat a hatósági engedélyezési eljárás lezárását követően június 2-án, vasárnap éjszaka helyezték forgalomba. Az átadással egyidőben a meglévő közúti hidat lezárják. Június 3-a, hétfőtől már az újonnan forgalomba helyezett ideiglenes hídon keresztül közelíthető meg a MOL Dunai Finomító. Az ideiglenes hidat a meglévő híd meghosszabbítását és forgalomba helyezését követően, várhatóan 2020 nyarán fogják elbontani.

Június 3-ától az új, ideiglenes hídon halad a forgalom a százhalombattai Dunai Finomító felé a vasúti feletti híd meghosszabbítása miatt (fotó: NIF Zrt.)

A vasútvonal átépítése a Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti teljes szakaszon ütemterv szerint halad. A Százhalombatta és Ercsi elágazás közötti szakasz átadása 2020 nyarán várható. Az Ercsi elágazás és Pusztaszabolcs közötti szakasz korszerűsítése, a biztosítóberendezés és az ETCS 2 típusú egységes biztosítóberendezés kiegészítő munkálatai 2020 decemberében fejeződhetnek be. A beruházás keretében korszerűbbé válik a teljes vasúti pálya, továbbá új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszert is kiépítenek. A fejlesztésnek köszönhetően kis szakaszon százhúsz, nagyobbrészt százhatvan kilométer per órás sebességgel haladhatnak majd a vonatok, valamint több állomás és megállóhely is megújul.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával, a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek