Ideiglenes zebra a Határ útnál: a liftek beszerelése mellett a lépcsőket is átépíti a BKK

iho/közút   ·   2022.10.24. 07:00
00_hatar_uti_lepcso

A munkák idején ideiglenes gyalogátkelőhely segíti az Üllői úton a metróállomáshoz vezető gyalogos-aluljáró, valamint a busz- és a villamos-végállomás megközelítését.

Újabb szakaszába lépett a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása a BKK beruházásában. A kivitelező szakemberei befejezték az Üllői úti ideiglenes gyalogátkelő kialakítását, így már azon keresztül közelíthető meg a metróhoz vezető aluljáró bejárata, valamint a Vak Bottyán utca irányából a busz- és a villamos-végállomás. Az ideiglenes zebra kialakításakor a kivitelező elvégezte a szükséges közműkiváltásokat és térrendezést, egyúttal olyan forgalmi rendet alakított ki az Üllői úton, ami meghagyja a jelenlegi forgalmi sávok számát.

(fotók, térkép: BKK)

Az Üllői úti ideiglenes gyalogátkelő kialakításának oka, hogy a Határ úti aluljáró korszerűsítéséhez kapcsolódva a BKK – a liftek kialakításával egy időben – átépíti a lépcsőket is. Ezért nem használhatják az arra közlekedők a munkák első ütemének idején az 50-es villamos végállomásánál lévőt.

Mindeközben a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása ütemezetten zajlik:

  • a kivitelező szakemberei elbontották az utastérben a korábbi falburkolatot,
  • folyamatosan haladnak az üzemi terekben lévő bontási és építési munkákkal,
  • jelenleg az üzemi helyiségek falazását végzik, valamint
  • az 50-es villamos végállomásánál a liftet építik: már áttörték az aluljáró irányába vezető folyosó falát, jelenleg pedig a szigetelési munkák tartanak.

A korszerűsítésnek köszönhetően az aluljáró és a Határ út metróállomás is akadálymentes lesz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek